… Claire Clarijs

Forward Advocaten is een groeiend kantoor met gespecialiseerde advocaten. Door als team de juiste specialist in te schakelen op het juiste moment, is hoge kwaliteit altijd geborgd. Regelmatig presenteren we hier onze gepassioneerde teamleden. Dit keer Claire Clarijs aan het woord.

 

1. Hoe ben je bij Forward terecht gekomen?

Na mijn studies Internationaal- Europees recht en Nederlands recht ben ik werkzaam geweest bij een middelgroot Tilburgs advocatenkantoor. Na tien jaar heb ik de overstap gemaakt naar Forward Advocaten. Hier ben ik inmiddels ruim vijf jaar werkzaam als specialist arbeids- en medezeggenschapsrecht.

 

Advocaat Claire Clarijs

 

2. Wat is jouw specialisatie en waarom trekt jou dat zo aan?

Mijn specialisatie is arbeidsrecht en biedt mij de kans om twee verschillende partijen bij te staan: namelijk werkgevers én werknemers. Het is een veelzijdig en interessant rechtsgebied, wat de laatste jaren onderhevig is aan veel nieuwe wetgeving en uitspraken. Bij Forward is het vanzelfsprekend dat we op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Dat doen we individueel, maar ook met elkaar. We houden elkaar scherp. Richting onze klanten attenderen we ze proactief op zaken die voor hen spelen. In sommige gevallen kunnen we hiermee ‘erger’ voorkomen.

3. Wat is je beste en wat is je slechtste eigenschap?

Een advocaat moet beschikken over onderhandelvaardigheden, een goede inzet en discipline. Eigenschappen die mij wel zijn toevertrouwd. Mijn perfectionisme zit me zo nu en dan in de weg.

4. Wat is het leukste wat je ooit in je loopbaan hebt meegemaakt?

Een specifieke situatie vind ik lastig te benoemen. Er gebeuren veel leuke dingen. Klanten zijn dankbaar wanneer je hen geholpen hebt. En de verscheidenheid aan zaken, waarin advisering wordt afgewisseld met procederen, maakt het werkzaam zijn als advocaat arbeidsrecht erg interessant. Geen werkdag is hetzelfde.

5. Wat zou je ondernemers mee willen geven?

Grote bedrijven met een HR-afdeling hebben arbeidsrechtelijke kennis in huis. Bij de kleinere MKB-ondernemer ligt dit anders. Zodra je ondernemer wordt met personeel is het handig iets af te weten van het arbeidsrecht. Juist bij kleine ondernemers is de impact van personeel veel groter. Zo is bijvoorbeeld een opgebouwd personeelsdossier van belang om het disfunctioneren van een werknemer te kunnen aantonen. Het is aan te raden om dat bij elke medewerker te doen.

Spread the word. Share this post!

Vragen over dit artikel? Neem contact op met Helga Meijer.