… Mark van der Schoor

Forward Advocaten is een groeiend kantoor met gespecialiseerde advocaten. Door als team de juiste specialist in te schakelen op het juiste moment, is hoge kwaliteit altijd geborgd. Regelmatig presenteren we hier onze gepassioneerde teamleden. Dit keer Mark van der Schoor aan het woord.

1. Hoe ben jij bij Forward terecht gekomen?

Na 26 jaar als advocaat bij een groot kantoor, waarvan ruim 18 jaar als partner, verlangde ik naar een kleinere setting. Ik wilde in grotere vrijheid en met meer autonomie, maar mét behoud van kwaliteit op de belangrijkste rechtsgebieden, mijn cliënten kunnen bedienen. De keuze voor Forward lag voor de hand, omdat ik daar herenigd werd met oud-collega’s van wie ik zeker wist dat ze aan mijn maatstaven beantwoordden. Met Geeske van Campen, een van die collega’s, vorm ik nu met veel plezier de dagelijkse bezetting van Forward in ’s-Hertogenbosch. Uiteraard in nauwe samenwerking met de kantoorgenoten in Tilburg.

2. Wat is jouw specialisatie en waarom trekt jou dat zo aan?

Ik ben al twintig jaar specialist arbeidsrecht. Daarnaast beoefen ik delen van het ondernemingsrecht, vooral op het grensvlak met het arbeidsrecht. De sociale component van beide spreekt mij aan. Het gaat over mensen die met elkaar samenwerken. Hoe richt je dat in, hoe zorg je dat de kans op succes zo groot mogelijk is. Maar ook: hoe los je het op als het níet goed loopt? Dat vergt juridische kwaliteiten, maar minstens zo belangrijk zijn de soft skills. Die combinatie maakt het vak zo aantrekkelijk.

3. Wat is je beste en wat is je slechtste eigenschap?

Mijn beste eigenschap: ik ben heel trouw. Het heeft daarom ook héél lang geduurd voor ik de stap naar Forward heb gezet hoewel de seinen allang op groen stonden. En ik heb meerdere slechte eigenschappen. Ik ben notoir ongeduldig. Daarnaast kan ik mijn grondige afkeer van “poeha” niet verbergen.

4. Wat is het leukste wat je ooit in je loopbaan hebt meegemaakt?

Het leukste is misschien dat ik als tweedejaars advocaat een civiel pleidooi bij het Gerechtshof moest doen tegen de Staat en dus tegen de landsadvocaat. Die procedeerde het land rond om jurisprudentie over aansprakelijkheid voor bodemvervuiling en -sanering te maken. Zonder ervaring en met jeugdige overmoed bleef ik – en bleef de cliënt – overeind en dat kwam mij te staan op een telefoontje van de landsadvocaat. Maar ik wilde niet weg uit ‘s-Hertogenbosch, dus ik heb het aanbod afgeslagen!

5. Wat zou je ondernemers mee willen geven?

Ik geef mijn cliënten, ondernemer of niet, mee om dichtbij zichzelf te blijven en te doen waar ze zich goed bij voelen. Alleen dan heb je voldoening en alleen als je voldoening uit je werk haalt heb je succes.

Spread the word. Share this post!

Vragen over dit artikel? Neem contact op met Helga Meijer.