… Jan van der Valk

Forward Advocaten is een groeiend kantoor met gespecialiseerde advocaten. Door als team de juiste specialist in te schakelen op het juiste moment, is hoge kwaliteit altijd geborgd. Regelmatig presenteren we hier onze gepassioneerde teamleden. Dit keer Jan van der Valk aan het woord, gespecialiseerd in ondernemingsrecht en Wwft coördinator (Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme).

1. Hoe ben jij bij Forward terecht gekomen?

Via mijn compagnon Frans van der Loo die op een vliegveld in Rome in gesprek raakte met Désirée Schrijvers-van Zenden. Daarna volgden gesprekken met de oprichters van Forward en werd snel duidelijk dat er een klik was, zowel op het persoonlijke vlak als vakinhoudelijk. Iedere dag dat ik op kantoor ben, ervaar ik als een bevestiging dat wij destijds de juiste keuze hebben gemaakt.

Advocaat Jan van der Valk

2. Wat is jouw specialisatie en waarom trekt jou dat zo aan?

Dat is het ondernemingsrecht en dan met name op het gebied van internationale contracten/transacties. Ik ben twintig jaar actief geweest in het internationale bedrijfsleven en ben zo’n tien jaar in het buitenland (Mannheim, Madrid en Bangkok) werkzaam geweest als bedrijfsjurist. Met die achtergrond kan ik in Nederland middelgrote en grote multinationale ondernemingen op diverse gebieden goed van dienst zijn.

3. Wat is je beste en wat is je slechtste eigenschap?

Ik heb een goed gevoel voor humor, al zeg ik het zelf 😉. Dat is belangrijk om de soms hoge werkdruk en stressvolle situaties te kunnen relativeren. Als slechtste eigenschap zou ik kunnen aanvoeren dat ik nogal ongeduldig ben. Hoewel ik dat tijdens mijn verblijf in Zuid-Oost Azië wel wat afgeleerd heb, maar ik ben bang dat het na mijn terugkeer in Europa wel weer enigszins aangewakkerd is.

4. Wat is het leukste wat je ooit in je loopbaan hebt meegemaakt?

Daar hoef ik niet lang over na te denken. In het bedrijfsleven is dat ongetwijfeld mijn driejarig verblijf in Thailand geweest. Een waardevolle en onvergetelijke ervaring. In de advocatuur is dat een kort geding dat namens ruim 100 diplomaten tegen de Minister van Buitenlandse zaken door een team van advocaten van mijn toenmalig kantoor werd gevoerd. Een uitdagende sprong in het diepe in de eerste weken van mijn tijd als advocaatstagiaire.

5. Wat zou je ondernemers mee willen geven?

Omring je met goede adviseurs en dan natuurlijk ook op juridisch gebied. Een geregelde en open communicatie met die adviseur kan van toegevoegde waarde zijn en bijdragen aan de continuïteit en ontwikkeling van de onderneming.

Spread the word. Share this post!

Vragen over dit artikel? Neem contact op met Helga Meijer.