… Robin Schelvis

Forward Advocaten is een groeiend kantoor met gespecialiseerde advocaten. Door als team de juiste specialist in te schakelen op het juiste moment, is hoge kwaliteit altijd geborgd. Regelmatig presenteren we hier onze gepassioneerde teamleden. Dit keer één van de oprichters, Robin Schelvis.

Hij richtte op 1 april 2013 samen met Jorrit Kilian Forward Advocaten op. Een ambitieus duo wat nu een even ambitieus team heeft van in totaal 11 zelfstandige advocaten en 7 ondersteunende medewerkers. Maar Forward is op zoek naar nog meer teamplayers.

1. Hoe ben jij bij Forward terecht gekomen?

Samen met mijn beste vriend Jorrit Kilian heb ik Forward Advocaten in 2013 opgericht. Jorrit en ik werkten samen bij een groot advocatenkantoor en wij merkten dat bij dat kantoor de kloof tussen de klant en kantoor steeds groter werd. Dat moest anders, vonden wij. Wij hebben lang nagedacht hoe wij het anders wilden gaan doen. Jorrit en ik hechten veel waarde aan een team. Wij willen een team vormen met onze klanten en doorverwijzers. Verder willen wij een team vormen met andere juridische dienstverleners. Forward moest dus niet een regulier advocatenkantoor worden, maar een formule. Het geeft een kick om nu 6 jaar later te zien dat de formule werkt. Forward Advocaten en Forward Fiscalisten staan allebei als een huis. Het geeft een goed gevoel dat er inmiddels ruim 30 Forwardianen zijn.

Advocaat Robin Schelvis

2. Wat is jouw specialisatie en waarom trekt jou dat zo aan?

Ik ben gespecialiseerd in het voeren van civiele gerechtelijke procedures. Bij een procedure komt alles samen: strijd, spanning, strategie. Je voorkomt het liever, maar het geeft echt een kick om voor een klant alles uit een procedure te halen.

3. Wat is je beste en wat is je slechtste eigenschap?

Ik ben erg betrokken bij mijn klanten en wil altijd het maximale voor hen bereiken. Juist dat laatste is ook mijn grootste valkuil.

4. Wat is het leukste wat je ooit in je loopbaan hebt meegemaakt?

Het leukste aan mijn loopbaan is het opzetten en uitbreiden van Forward Advocaten. Het doet mij deugd dat veel van mijn goede vrienden inmiddels onderdeel uitmaken van Forward. Dat voelt vertrouwd en goed. Even leuk is om met klanten een zodanige langdurige en prettige relatie op te bouwen dat je als vaste juridische sparringpartner onderdeel uitmaakt van het team van de klant.

5. Wat zou je ondernemers mee willen geven?

Gebruik een advocaat niet als juridische brandweerman die enkel nodig is om een geschil op te lossen. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Forward Advocaten biedt met haar unieke urenbundels en prijsafspraken de mogelijkheid aan ondernemers om tijdig juridisch advies in te winnen, zodat geschillen kunnen worden voorkomen.

Advocaten wil ik meegeven dat Forward altijd op zoek is naar nieuwe specialisten die graag onderdeel uitmaken van een team. Schroom niet om eens vrijblijvend contact met Jorrit Kilian of met mij te leggen. Wie weet gaan we samen Forward!

Spread the word. Share this post!

Vragen over dit artikel? Neem contact op met Helga Meijer.