… Jorrit Kilian

Forward Advocaten is een groeiend kantoor met gespecialiseerde advocaten. Door als team de juiste specialist in te schakelen op het juiste moment, is hoge kwaliteit altijd geborgd. Regelmatig presenteren we hier onze gepassioneerde teamleden. Dit keer  Jorrit Kilian aan het woord, één van de oprichters van Forward Advocaten.

1. Hoe ben jij bij Forward terecht gekomen?

In 2013 hebben mijn beste vriend Robin Schelvis en ik Forward Advocaten opgericht. Vóór die tijd werkten we samen bij een groot advocatenkantoor. Daar merkten we dat de kloof tussen de klant en het kantoor steeds wat groter werd. Wij vonden dat dat anders moest. Robin en ik hebben lang nagedacht over hoe we die kloof kleiner konden maken. Beiden hechten we namelijk veel waarde aan het ‘teamgevoel’. We wilden een team vormen met onze klanten, doorverwijzers en juridische dienstverleners. Forward moest dus zeker géén regulier advocatenkantoor worden, maar een formule. Inmiddels zijn er zeven jaar voorbij en het geeft een enorme kick om te zien dat deze formule echt werkt. Forward Advocaten en Forward Fiscalisten staan beiden als een huis. Inmiddels zijn er ruim 30 ‘Forwardianen’ en daar krijgen we een ontzettend goed gevoel van.

 

Advocaat Jorrit Kilian

 

2. Wat is jouw specialisatie en waarom trekt jou dat zo aan?

Ik voer een echte juridische adviespraktijk en stel verschillende soorten contracten op voor klanten. Ik begeleid herstructureringen, maar ik ben ook gespecialiseerd in overnames en insolventie. Verder heb ik een grote belangstelling voor de vastgoed- en incassopraktijken.

3. Wat is je beste en wat is je slechtste eigenschap?

Mijn beste eigenschap laat ik graag aan anderen over om te beoordelen. Wat betreft mijn slechtste eigenschap is dat ik tamelijk ongeduldig ben.

4. Wat is het leukste wat je ooit in je loopbaan hebt meegemaakt?

Het leukste dat ik heb meegemaakt in mijn loopbaan, is het opzetten en het uitbreiden van Forward Advocaten. Inmiddels maken veel van mijn goede vrienden onderdeel uit van Forward. Dat vind ik erg mooi. Het voelt goed en heel vertrouwd. Daarnaast vind ik het ontzettend leuk om met klanten een langdurige en prettige relatie op te bouwen. Als vaste juridische sparringpartner maak je dan echt onderdeel uit van het team van de klant. Dat was natuurlijk ons doel: de kloof tussen klant en kantoor zo onzichtbaar mogelijk maken.

5. Wat zou je ondernemers mee willen geven?

Dat een advocaat niet slechts dient als een ‘juridische brandweerman’, die enkel ingezet wordt om een geschil op te lossen. Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Forward Advocaten biedt met haar unieke urenbundels en prijsafspraken de mogelijkheid om tijdig juridisch advies in te winnen. Op die manier kunnen geschillen worden voorkomen.

Verder wil ik advocaten graag meegeven dat Forward altijd op zoek is naar nieuwe specialisten, die graag onderdeel uitmaken van een team. Schroom dus niet om eens contact op te nemen met Robin Schelvis of met mij. Wie weet gaan we binnenkort samen Forward!

Spread the word. Share this post!

Vragen over dit artikel? Neem contact op met Jorrit Kilian.