Team Forward blijft groeien! Vorige week maakten we bekend dat we weer een nieuwe partner hebben in de persoon van Robert-Jan van der Wart. Hij is al de derde advocaat in een half jaar die toetreedt. We zijn blij met zijn komst. Met alle specialisaties van ons team kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn.

Robert-Jan sluit aan vanuit zijn praktijk WarToga advocatuur. Zijn specialisaties zijn IT/ICT Recht, Privacyrecht en Ondernemingsrecht met daarin een focus op contracten, Vennootschapsrecht en Mededingingsrecht.

Robert-Jan heeft al een aantal keer met Forward Advocaten gewerkt. ‘Ik heb gekozen om me als partner bij Forward aan te sluiten, omdat ik het heel prettig vind om in teamverband te werken. Ik heb nu bijna anderhalf jaar mijn eigen praktijk en daarvoor heb ik bij middelgrote kantoren gewerkt. Advocatuur bedrijven in je eentje is voor mij te weinig. Ik ken Forward Advocaten via Jan van der Valk. Het kantoor heeft een hoge kwaliteit en er is een goede work-life balans. Er wordt hard gewerkt, maar ook gelachen. De menselijke maat is leidend.’

‘Mijn drijfveer is om ondernemers te helpen: making business happen. Ik help ze met het inrichten en organiseren van de organisatie van hun onderneming en hun leveranciersketen. Vaak zijn ondernemers op hun commerciële zaken gericht. Dat is terecht. Maar als ze bijvoorbeeld een bedrijf willen overnemen of langdurig willen samenwerken, dan overzien ze het speelveld niet. Ik ben zelf ondernemend en heb lang in het bedrijfsleven gewerkt en ervaring als toezichthouder. Ik kan me verplaatsen in hun perspectief en ondernemers meenemen in mijn perspectief. We spreken dan elkaars taal. Aan ondernemers zou ik mee willen geven: Richt je op je sterke kant en schakel op tijd deskundige adviseurs in. Ondernemen gaat om het vinden van de juiste risk/reward-balans. Daar kan ik cliënten goed bij helpen. ’

Gegevens Robert-Jan:

Met Robert-Jan komt er bij Forward een brok aan ervaring binnen. Hij is eigenaar van WarToga advocatuur en LexWart consulting en heeft veel (internationale) samenwerkingen in complexe situaties tot stand gebracht. Een echte verbinder dus. Gedurende zijn carrière heeft hij een schat aan ervaring opgedaan met het opstellen en uitonderhandelen van internationale contracten in een gereguleerde omgeving, innovatieve diensten (Big Data, Blockchain, ICT in het algemeen), en de omgang met toezichthouders.

Eigenschappen:

 • Respectvol
 • Verbinder
 • Leergierig

Specialisaties:

 • IT/ICT Recht
 • Privacyrecht
 • Ondernemingsrecht (vennootschapsrecht, contracten/samenwerkingen/fusies, mededinging)

Opleidingen:

 • Nederlands recht, differentiatie Bedrijfsrecht aan de Universiteit van Leiden
 • Stage advocatuur
 • Grotius Mededingingsrecht
 • Grotius Onderneming & Aansprakelijkheid
 • CIPP/E en CIPM
 • Master NLP

Wil je kennismaken met Robert-Jan?

Neem contact met hem op via r.vanderwart@forwardadvocaten.nl of 06 1258 0311. Of maak contact met hem via LinkedIn.

Spread the word. Share this post!

Vragen over dit artikel? Neem contact op met Ankie Romme.