Robotica is mensenwerk, dat is het eerste wat je leest als je googelt op Peeters Robotic Solutions. Maar wie zijn dan eigenlijk de mensen achter dit innovatieve roboticabedrijf? Wij stellen je graag voor aan Edwin en José, de drijvende krachten die het bedrijf draaiende houden.

Eigenaar Edwin

Eigenaar Edwin Peeters startte in 2013 met Peeters Robotic Solutions. Hij is opgeleid als werktuigbouwkundige, tekenaar en constructeur en deed zowel in het binnen- als in het buitenland veel ervaring hierin op. Niet alleen binnen zijn vakgebied, maar ook op andere vlakken. Zo leerde hij hoe je kunt blijven presteren onder druk van productie en te werken met minimale middelen. Kennis en ervaring waar hij ook vandaag de dag nog profijt van heeft bij het ondernemen. Maar zijn grootste drive is het écht helpen van de klant, iets wat bij hem iedere dag weer vooropstaat.

Officemanager José

Edwin wordt ondersteund door Officemanager José Veeke. Een goede match, want waar Edwin de technische kant op zich neemt, is José onder meer verantwoordelijk voor de financiën. Op jonge leeftijd leerde ze al de kneepjes van ondernemerschap. Ze reisde de wereld rond en deed zo de nodige ervaring op. Na een eerdere carrière als kapster ging José bij een accountantskantoor werken, waar ze alles leerde over financiën. Van boekhouden tot aan marketing, voor dit soort taken draait ze haar hand niet meer om. Ze wordt dan ook wel eens ‘de verbinder’ genoemd, de spil tussen de organisatie en haar klanten.

Intelligente robotica als helpende hand

Met de robotica-oplossingen van Peeters zijn snelle, flexibele en nauwkeurige test-, productie- handling- en assemblagesystemen te creëren. Het bedrijf helpt met vraagstukken waar robots, cobots of de GoBot de oplossing voor zijn. Op afdelingen waar mens en robot nauw moeten samenwerken, wordt steeds vaker een collaborative robot ingezet die specifieke handling-, pick-and-place- en assemblagetaken snel en veilig voor hun rekening kunnen nemen. Als bedrijf zijn ze bij Peeters altijd bezig om nieuwe innovatieve oplossingen te bedenken voor hun klanten. Hun kracht is dan ook om hen te helpen met (complexe) vraagstukken. Afhankelijk hiervan kunnen zij een deel of het gehele productieproces vervangen door robots.

Juridische ondersteuning bij internationale vraagstukken

Als bedrijf zien ze gelukkig genoeg kansen in verschillende branches. Zo hebben ze afgelopen jaar een nieuwe klant mogen verwelkomen, Lifescan, Johnson & Johnson in Schotland. Ze hebben eerst meerdere bedrijven in Europa bezocht en zijn uiteindelijk bij Peeters terechtgekomen. “We hebben 2 GoBots mogen leveren, iets waar we zeker trots op zijn”, aldus Edwin.

Een mooie opdracht, maar ook uitdagend omdat je met internationaal recht te maken hebt. “Gelukkig werken we nauw samen met Jan van der Valk van Forward Advocaten die ons juridisch ondersteunt en adviseert op dit vlak. We werken erg prettig samen met zowel Patty Dekker als Jan. Fijn dat ze snel schakelen en echt met ons meedenken als ondernemers. Een echte meerwaarde als je het ons vraagt”, vertelt José enthousiast.

Innovatieve totaaloplossingen

Peeters Robotic Solutions staat zelfs vermeld op de website van Universal Robots. Een eer als je het aan hen vraagt, want ook zij hebben dus het volste vertrouwen in het bedrijf als het gaat om meedenken en bedenken van meerdere (totaal)oplossingen. Eén nieuwe totaaloplossing is de uitbreiding van de GoBot-familie waar ze op dit moment druk mee bezig zijn. Edwin is, as we speak, druk bezig om deze vernieuwende flexibele mobiele automatiseringsoplossing op de markt te brengen. Ze kijken er dan ook naar uit om dit in het begin van het nieuwe jaar met jullie te delen!

Edwin en zijn team hebben samen ervoor gezorgd dat ze in 7 jaar tijd een mooi klantportfolio hebben opgebouwd. Dagelijks wordt er hard gewerkt om trouwe én nieuwe klanten optimaal te bedienen. Soms is dit wel een uitdaging, maar ze houden nu eenmaal van complexe vraagstukken. En, zoals ze zeggen: voor alles is een oplossing!

Als je vraagt waar Peeters zich verder in onderscheidt, dan kun je wel zeggen dat ze klanten een zeer brede dienstverlening bieden. Van het leveren, verhuren, verkopen van tweedehands robots tot onderhoud en service van robots en cobots. Door hun passende en deskundige advies, de transparante en heldere communicatie, jarenlange ervaring en (heel concreet) hun oplossingen, zijn ze in staat om ons te onderscheiden in de markt.

Hun motto is niet voor niets: “wij laten ze bewegen als nooit tevoren!”

Spread the word. Share this post!

Vragen over dit artikel? Neem contact op met Helga Meijer.