Het secretariaat van Forward Advocaten bestaat uit vier dames: Rees, Christel, Petra en Greetje. Deze vier toppers zijn onmisbaar voor ons kantoor en we stellen ze dan ook graag aan jullie voor.

Rees Bloemsaat

Rees Bloemsaat woont in Kaatsheuvel, is getrouwd met Jules en samen hebben ze twee kinderen en twee kleinkinderen. Haar hobby’s zijn lezen, fietsen, reizen en handwerken. “Voordat ik met pensioen ging (augustus 2018) was ik werkzaam als juridisch secretaresse bij onder andere Holla en bij NeXT Advocaten in Tilburg, waar ik Desirée, Robin en ook een aantal andere Forwardianen leerde kennen,” vertelt Rees. “Omdat ik na mijn pensionering het werk en dan met name de contacten met collega’s steeds meer ging missen, nam ik vorig jaar contact op met Desirée, waarna ik bij Forward terecht ben gekomen als secretaresse. Eerst als invalkracht en vanaf begin dit jaar voor een vaste dag per week. En dat bevalt goed!”

Christel Schepens

Christel Schepens is een geboren en getogen Oisterwijkse. Haar partner Jan en zij hebben samen vijf kinderen en zijn inmiddels ook de trotse opa en oma van zeven kleinkinderen. Christel vertelt: “Vaak wordt er een beroep op mij gedaan om op te passen en daar geniet ik met volle teugen van. Ook kook ik graag voor onze moeders, die iedere donderdag voor minimaal een driegangendiner bij ons op bezoek komen. Maar ik houd er ook van om uit eten te gaan en laat me dan heerlijk verwennen.”

Christel heeft sinds 1985 bij een aantal advocatenkantoren gewerkt, waaronder Holla Advocaten. Daar werkte ze ook al voor Robin en Jorrit. Omdat Holla Advocaten zich opsplitste, ging ze werken bij het kantoor in Den Bosch. Zonder Robin en Jorrit, want zij gingen naar Eindhoven. “Toen ik van Desirée hoorde dat Robin en Jorrit een eigen kantoor waren begonnen, zei ik meteen dat ik wel bij hen wilde komen werken. En dat gebeurde gelukkig ook. Inmiddels ben ik alweer bijna vijf jaar in dienst (twee dagen per week) en ik zou niet anders meer willen.”

Petra Mommers

Petra Mommers woont in Tilburg. Als moeder van vier kinderen houdt ze van gezelligheid, creativiteit en humor. In haar vrije tijd trekt ze er als het even kan op uit in de natuur.

“Mijn passie voor taal komt op mijn werk goed van pas,” zegt Petra. “Sinds juni 2016 versterk ik het secretariaat als duo-collega van Christel. Ik kom altijd lekker op de fiets naar kantoor. Het leuke aan werken bij Forward Advocaten is voor mij dat je deel uitmaakt van een bevlogen, vrolijk en onderling betrokken team. We zijn er voor de klant én voor elkaar!”

Greetje Adams

Onze laatste topper is Greetje Adams. Ze woont in ’s Gravenmoer, is getrouwd en heeft drie kinderen van 18, 21 en 24 jaar. Greetje maak je altijd blij met een lekkere lunch of een heerlijk etentje. Om de kilo’s die er daardoor bijkomen er weer af te krijgen, doet ze aan hardlopen en probeert ze eenmaal per week een cardio- en krachttraining te doen.

Greetje vertelt: “Via een oud-collega van NeXT Advocaten ben ik in contact gekomen met Desirée en heb ik gesolliciteerd bij Forward Advocaten. Inmiddels werk ik al bijna twee jaar met veel plezier bij Forward. Het is een gezellig team waar hard gewerkt wordt, maar waar ook aandacht voor elkaar is.”

“Een werkdag als juridisch secretaresse bestaat uit een groot aantal werkzaamheden, waaronder het verwerken van post, het uitwerken van correspondentie en processtukken aan de hand van dictaten, het bijhouden van de agenda’s, enzovoort,” aldus de vier dames. “Tussendoor gaat de telefoon, komen klanten op bezoek, serveer je koffie/thee. Het is een grote uitdaging om ervoor te zorgen dat alles verzorgd, liefst foutloos en vooral op tijd de deur uitgaat. Het is vaak een race tegen de klok. Daar moet je tegen kunnen. Gelukkig doen we het samen! En niet alleen werken, maar er wordt ook tijd gemaakt om iemands verjaardag te vieren met taart en koffie en met grote regelmaat worden er worstenbroodjes of kroketten besteld. Uiteraard is er ook tijd voor een kerstborrel, kantoorfeestjes en etentjes!

Als je als (juridisch) secretaresse aan de gang wilt, moet je je wel bedenken dat je ondersteunend aan degene waarvoor je werkt dient te zijn en dat het niet zo is dat diegene er voor jou is. Jij bent er voor de advocaat en je moet zorgen dat hij/zij zich kan richten op het inhoudelijke deel en dat jij hem/haar op alle andere gebieden zoveel als mogelijk ontlast en tot dienst bent. Als je die dienstverlenende instelling niet hebt, is een functie als secretaresse niet de juiste keuze voor je.”

Rees, Christel, Petra en Greetje, wij zijn nog iedere dag enorm blij met jullie! Bedankt!

 

 

 

Spread the word. Share this post!

Vragen over dit artikel? Neem contact op met Helga Meijer.