Zonder onze klanten zijn we nergens bij Forward! Daarom laten we jullie graag zien voor wie wij zoal mogen werken. Deze keer laten wij aan het woord: Daphne Brabers van Horeca Groothandel Tilburg B.V.

Daphne Brabers is 34 jaar en komt uit Tilburg. Samen met vader Frits Brabers runt ze Horeca Groothandel Tilburg. Binnen het bedrijf houdt ze zich voornamelijk bezig met personeelszaken, marketing, IT en online taken, maar indien nodig springt deze duizendpoot ook op allerlei andere vlakken bij.

“We zijn een klein familiebedrijf, dan is het dus extra handig als je op alle afdelingen kunt meedraaien”, vertelt Daphne. “Al van kinds af aan ben ik te vinden bij HGT. Op zaterdagen ging ik ‘met papa werken op de zaak’, wat inhield dat ik op de typemachine mocht typen en zelfgemaakte tekeningen ging kopiëren. Toen ik ouder werd, deed ik brieven in enveloppen, en sorteerde ik orderbonnen op nummer. Vanaf mijn vijftiende draaide ik in vakanties mee op de verkoopbinnendienst en na het afronden van mijn studie in 2009 kwam ik in vaste dienst.”

Horeca Groothandel Tilburg

HGT is een groothandel met een totaalassortiment voor het Brabantse midden en klein horecasegment. “Een lunchroom, cafetaria of eetcafé kan bij ons alles bestellen wat ze nodig hebben: food, apparatuur, verpakkingen en dranken”, legt Daphne uit. “We leveren ook bij sportclubs; van amateurverenigingen tot aan Willem II. Ook nemen veel bedrijven hun kantinebenodigdheden bij ons af: broodbeleg, zuivel, koffie en schoonmaakartikelen bijvoorbeeld. En daarnaast bestellen ook bakkers, slagers en groenteverwerkers bij ons.”

Een mooi segment in de klantenkring van HGT zijn de asperge- en aardbeientelers waar het bedrijf landelijk aan levert. “In het seizoen, van april tot en met juni, voorzien wij hen van een gespecialiseerd assortiment producten dat zij naast de eigen asperges en aardbeien in hun boerderijwinkel verkopen. Denk aan sauzen, soepen, sappen, serviesgoed, servetten en dranken, veelal in asperge- of aardbeienthema.”

HGT startte in 1981 onder de naam Den Brab Diepvriesproducten. Frits reed toen in de regio rond met diepvrieswagens en verkocht huis-aan-huis zijn diepvriesproducten. In de jaren 90 gingen de supermarkten steeds langer open en werkten ook steeds meer vrouwen. Mensen waren overdag niet meer thuis. Dat deed Frits besluiten om te switchen naar horecagroothandel. Hij verkocht zijn producten inmiddels al aan veel bedrijven en sportclubs, dus die keuze kwam niet helemaal uit de lucht vallen. Anno 2020 is HGT gegroeid tot een bedrijf met 26 medewerkers. Ook Daphnes zusje Frederieke Brabers werkt op de afdeling inkoop, kortom: een echt familiebedrijf.

HGT en Forward

Maar hoe kwam Daphne bij Forward terecht? En hoe ervaart ze de samenwerking? Is ze eigenlijk wel tevreden met ons? “Volgens mij kwam ik Desiree jaren geleden een keer tegen bij een thuiswedstrijd van Willem II. Ze sprak me aan en vroeg of ze me een keer mocht bellen. Zo is het eerste contact gelegd. Toen we zes jaar geleden een werknemer moesten ontslaan, vond ik dat het tijd werd om weer contact op te nemen. En gelukkig konden we meteen terecht”, aldus Daphne. Ze vervolgt lachend: “De samenwerking verloopt heel prettig hoor. Ook als er geen lopende dossiers zijn, belt Jorrit of Desiree wel eens om te vragen hoe het gaat. Ongeveer een keer per jaar lunchen Frits en ik met Jorrit en praten we bij. Heel informeel, maar dat is juist leuk. Dat stellen we enorm op prijs. Hierdoor weet je wat je aan elkaar hebt.”

COVID-19

Dat het huidige coronavirus gevolgen heeft voor het Nederlandse bedrijfsleven, bleef ook bij HGT niet onopgemerkt. De sluiting van de horeca had, en heeft, een grote impact op de klantenkring van Daphne. “Toen het nieuws van de intelligente lockdown kwam op 23 maart, was er nog veel onduidelijk. Onze klanten moesten acuut de deuren sluiten, terwijl nog niet bekend was of bezorgen en/of afhalen wel mocht. Veel klanten zijn een poosje dicht gebleven, vooral cafetariahouders van Chinese afkomst”, vertelt ze. “Klanten belden de dag na de persconferentie om hun bezorgdheid te delen, gewoon even om hun hart te luchten. Wij kennen veel van onze klanten persoonlijk en juist in dit soort tijden is dat belangrijk. Even een appje of belletje, gewoon om te informeren hoe het gaat, dat wordt gewaardeerd.”

Daphne vervolgt: “Uiteraard stonden wij ook voor een grote uitdaging. Geen sport meer, mensen gingen de deur niet uit, geen evenementen. Vooral dat laatste heeft een grote impact op onze omzet tijdens de zomermaanden. Geen sport en geen terrassen zorgden op korte termijn voor een probleem, omdat veel foodproducten over de datum dreigden te gaan. Uiteindelijk zijn wij net zoals veel horecaleveranciers ‘opengegaan’ voor particulieren. In die zin, dat zij ook bij ons konden afhalen. Gelukkig heeft dit gewerkt en hebben we niet alles weg hoeven gooien!”

Daphne bekijkt de ontwikkelingen nu per week en probeert een prognose voor de komende maanden te maken. “Hoe het er nu, na 1 juni, verder uit gaat zien, is koffiedik kijken. Onze handel is erg weersafhankelijk en niemand weet natuurlijk hoe de opening van de horeca in de praktijk gaat uitpakken. Maar we blijven positief. We gaan het zien …”

Daphne, bedankt dat je ons te woord wilde staan! Wij zijn nog altijd blij met jullie als Forward-klant en hopen onze samenwerking nog lang te mogen voortzetten. Tijdens én na de coronacrisis staan we uiteraard voor jullie klaar!

Spread the word. Share this post!

Vragen over dit artikel? Neem contact op met Helga Meijer.