Het derde steunpakket zal ingaan vanaf 1 oktober en loopt naar verwachting door tot 1 juli 2021. De steun moet zich meer toespitsen op bedrijven die het écht nodig hebben, waardoor de regelingen meer gericht zijn op bedrijven die het meest worden getroffen door corona.

De loonsteun voor bedrijven (NOW) blijft, maar minder bedrijven komen hier straks voor in aanmerking. Op dit moment hebben bedrijven met een omzetverlies vanaf 20% recht op steun. Vanaf 1 oktober zal dit echter gelden vanaf een omzetverlies van 30%. Ook betaalt de overheid straks geen 90% meer van de salarissen. Dit wordt verminderd naar 80, 70 en zelfs 60%.

De regeling voor zelfstandigen (TOZO) blijft ook. Zelfstandigen die onder het bijstandsniveau verdienen, kunnen straks nog steeds gebruikmaken van de TOZO. Echter zijn de regels strenger geworden. Vanaf 1 oktober zal er namelijk worden gekeken naar het eigen vermogen van de zelfstandigen. Ook komt er een partnertoets, waardoor het inkomen van partners mee zal wegen in de beoordeling of iemand recht heeft op overheidssteun.

Spread the word. Share this post!

Vragen over dit artikel? Neem contact op met Jorrit Kilian.